Havana

14Jul

                                        La Habana, Cuba

De meest fascinerende metropool van het Caraïbische continent.  Een socialistische samenleving, waarin kapitalisme officieel een vies woord is, terwijl elke Cubaan op zoek is naar geld om zijn schamele maandloon van, omgerekend,  20 euro per maand op te krikken. De gewapende revolutie van 1959 heeft allesbehalve welvaart gebracht.

Dat zie je terug in de stad waar fraaie koloniale gebouwen uit een vorig tijdperk staan te verpauperen. Verstilde schoonheden met ongekend diepe en fotogenieke pastelkleuren die in gebruik genomen zijn als woonkazerne waarin veel families wonen.  De familie is heilig in Cuba en men loopt de deur bij elkaar plat. Een bevolking waaraan je de geschiedenis afziet. Van roodkleurige afstammelingen van de Indianen, blanke mensen met Spaanse voorouders, de kinderen van aangevoerde Chinese arbeiders, de nakomelingen van Afrikaanse slaven en de mulaten die geboren zijn uit gemixte relaties.

Een mengelmoes van kleurige mensen die zich Cubaan voelen en daar erg trots op zijn. Een blijmoedige en vriendelijke bevolking ook, die nieuwsgierig is en openstaat voor contacten met toeristen. Cubanen bezitten een rijke cultuur waarin muziek (salsa, son, trova, rumba, reggaton) nationaal bezit zijn, net als hun succesvolle sporters, en waar goede telenovelas (soaps, GTST) op de televisie de straten doen uitsterven.

Waar internet in huis nog verboden is maar waar elke Cubaan een (smart)phone bezit om via IMO te chatten met familie of vrienden in het buitenland. Een land waar je met een flesje rum op een zwoele avond op het muurtje aan de zeeboulevard de Malecon veel Cubaanse vrienden maakt.

Havana, Cuba is een prachtige vakantiebestemming voor drie dagen tot een week. Ook voor U!

Als u interesse hebt,  wij bieden u graag extra informatie, over Cuba, wat te doen, wat te zien en waar u goed kunt eten in Havana.
Als u uw contactgegevens invult, komt dat goed.