Cuba veilig open voor toeristen

24dec

Vanaf 15 november 2021 ontvangt Cuba weer toeristen.
Casas particulares, hotels, restaurants, musea en winkels zijn geopend.
Busvervoer (Viazul) functioneert weer en huurauto’s zijn beschikbaar.
Voorwaarde is wel het dragen van een mondkapje op straat en ook in winkels etc.

Voorwaarden COVID-19
De gebruikelijke voorwaarden gelden, zoals volledig gevaccineerd zijn en overleggen internationaal vaccinatiebewijs (de uitgedraaide papieren versie).
Voor niet of niet geheel gevaccineerden hebben een negatieve PCR-test nodig, afgenomen binnen 72 uur voor boarding vliegtuig.

Bij aankomst moet een eigen verklaring worden ingevuld met persoonlijke gegeven, ook over de gezondheid. Dat is het model 82-33-02.
Met de naam: ‘Control Sanitario Internacional.’ En kan geupload worden via internet. Desgewenst kunnen wij u het verstrekken.

De Cubaanse autoriteiten kunnen ook gevaccineerde reizigers bij aankomst een PCR-test afnemen! Bijvoorbeeld bij reizigers uit hoog risicolanden.
Quarantainebepalingen zijn afgeschaft in Cuba. Er geldt een mondkapjesplicht op straat, in winkels, etc. Op de naleving wordt streng gecontroleerd.

Visum
Check welk visum u nodig heeft om Cuba in te komen. In het algemeen is een ingevuld toeristenvisum nodig dat u meestal van uw reorganisatie of luchtvaartmaatschappij ontvangt op de luchthaven van vertrek. U kunt het ook nog ter plaatse aanschaffen.

Bewijs van verzekering
Vraag ruim voor uw vertrek aan uw zorgverzekeringsmaatschappij om een Engelstalig bewijs van verzekering voor de periode dat u in cuba verblijft.

Geld
De cup (peso) is wettig betalingsmiddel. U kunt dat bij de Cadeca (geldwisselkantoor) inwisselen voor uw euro’s of dollars.
De koers officieel is 25 peso voor 1 dollar. De koers in het parallelle circuit ligt hoger. Als u er gebruik van wilt maken, verzorgen wij dat voor u op een veilige manier.

Verblijf in casa Havana – casa Guantanamera
Verblijf is hier volledig coronaveilig. Er zijn geen andere mensen in het huis. De familieleden die u verzorgen zijn drie- of vier keer gevaccineerd. ze dragen mondkapjes en houden afstand.
Er wordt extra schoongemaakt. Desinfectie gel is in huis beschikbaar en desgewenst mondkapjes (meerprijs).

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This