Casa Havana Casa Guantanamera: een ongelooflijk centrale locatie

10sep

Leven tussen de Cubanen. Historisch Cubaanse huis in het midden van een bruisende wijk. We waren erg blij met hostess Nairobis en Rudy die ons begroetten en ons hielpen met alles wat we nodig hadden. Het huis is gemakkelijk te bereiken en een aanrader. Ik beveel ook sterk aan het ontbijt van $ 4 per dag te nemen. Twee mooie dames komen binnen en bereiden u: eieren, toast, vers fruit, koffie en vers sap. Een geweldige manier om de dag in het mooie land te beginnen. Geen wifi maar wie heeft het nodig! Jij bent op vakantie!

William, USA

 

Noot Yony en Pieter: Er is inderdaad geen internet/wifi in het huis. In Cuba is dat namelijk niet toegestaan in particuliere huizen. Er zijn wel veel wifi-spots op centrale plaatsen (pleinen) in Havana. Daar kun je met een kaartje van 3 cuc (op de locatie verkrijgbaar) ruim een uur surfen op internet.

Leven tussen de Cubanen in Casa Havana Casa Guantanamera

10sep

Leven als een Cubaan! Historisch Cubaanse huis in het midden van een bruisende wijk. We waren erg blij met de ondersteuning van jullie hostess Nairobis en Rudy. Zij begroetten ons en hielpen ons met alles wat we nodig hadden. Het huis is gemakkelijk te bereiken en het is een aanrader! Wij bevelen aan te kiezen voor een ontbijt voor € 4 per dag. Twee mooie dames komen binnen en bereiden u: eieren, toast, vers fruit, koffie en vers sap. Een geweldige manier om de dag in dit mooie land te beginnen. Geen wifi in het huis maar wie heeft het nodig! Jij bent op vakantie! :).

Juliana en Karl

Reactie Yony en Pieter:  internet/wifi in particuliere huizen is niet toegestaan. Er zijn in de stad op diverse locaties wifispots, waar u voor een kaartje van 3 cuc ruim een uur wifi-bereik heeft.

Casa Guantanamera, een perfecte start voor een bezoek in Havana

10sep

Wij hebben een goede reis gehad en zijn blij thuis te zijn. Gisteren Nairobis nog gesproken voor het laatst. Jullie hebben niks te veel gezegd over haar. Niets anders dan lof!!! Ontbijt voor de eerste ochtend was voortreffelijk! Het is een mooi gebaar naar de gasten toe. Heel fijn dat wij niet gelijk de eerste ochtend, waar je de weg nog niet weet, om boodschappen moet. Ik had eerst gevraagd naar een casa in de wijk Vieja maar dit was ook goed. We zeiden ook tegen elkaar dat deze casa een goede start is als je Havana wilt ontdekken.

Het huis was prima. We hadden alle ruimte en dat was een luxe! Wel vond ik het jammer dat de wc bril los zat en dat er voor 4 personen de laatste dag maar 1 rol toiletpapier was. Gelukkig hadden we zelf een bij. Bedankt voor de goede ontvangst! Heb tegen Nairobis gezegd dat ze als ze naar Nederland komt ik haar een keer hoop te zien. Ik zou zeggen ga zeker zo door met hoe jullie bezig zijn!

Nogmaals hartelijk dank!

Jack en Cynthia, Nederland

 

Reactie Pieter en Yony : de wc-bril is gerepareerd en er is extra toiletpapier!

Uitstekende casa, perfect ontbijt

10sep

Wij zijn net een week terug uit Cuba. Toch wilde ik jullie nog bedanken voor de vele informatie die we vooraf van jullie mochten ontvangen. Ook de Casa was uitstekend, zoals ook het dagelijks ontbijt perfect was.  Nairobis is een zeer vriendelijke en behulpzame vrouw, die voor ons een taxi geregeld heeft (Orlando met Chevrolet). Jammer dat deze oldtimer na 3 dagen kapot ging. Nogmaals bedankt. We zullen de casa bij anderen aanbevelen.

Jan, België

Wij komen zeker terug bij casa Guantanamera

10sep

Na een prachtige reis van een drietal weken hebben we ondertussen Cuba terug ingeruild voor België. Dat Cuba een prachtland is, dat moeten we jullie ondertussen niet meer vertellen. Wat een vriendelijke mensen, wat een prachtig landschap en wat een goeie dansers! Echt waar, onze ervaringen met Cuba waren fenomenaal goed!  

De casa was een perfecte uitvalsbasis om zowel Habana Vieja als Centro als Vedado te bezoeken. Met enkele korte wandelingen sta je direct overal in de stad. Ook de faciliteiten in de casa waren zeker in orde. De airco werkte goed, de bedden waren in orde. Alles was zeker in orde! Onze complimenten voor Rudy en Nairobis. Ze hebben echt goed voor ons gezorgd en aan al onze vragen en wensen kunnen voldoen!  

Om dus samen te vatten: jullie hebben een mooie casa met een prima locatie om heel Havana te verkennen. Daarnaast is de ontvangst en de opvolging zeker een groot pluspunt! Doe zo verder dus! Als we ooit terugkomen naar Cuba, dan mag je ons zeker opnieuw in jullie casa verwachten!

 Familie S, België

Pin It on Pinterest